Informatie geboortefotografie

Voordat ik de geboorte van jullie kindje vast ga leggen ga ik altijd eerst in gesprek met jullie. Ik vind dat er een vertrouwensband moet zijn als basis voor het vastleggen van deze gebeurtenis. We bespreken wanneer je bent uitgerekend, wat je geboorteplan is en waar je wel en vooral geen foto’s van wilt. Voor meer informatie en voorbeelden van filmpjes van geboortereportages verwijs ik graag naar mijn andere website www.geboortefotograaf-jovas.nl

De geboorte van jullie kindje is waarschijnlijk de meest belangrijke gebeurtenis in je leven. Iets waar je je soms nog maar heel weinig van weet te herinneren. Dat kan heel fijn zijn, het doet immers vaak veel pijn, maar dat is ook heel jammer, de geboorte van jullie kindje is een heel mooie en bijzondere gebeurtenis. De momenten van steun van je partner, aanwijzingen van de verloskundige en wellicht andere dierbaren om je heen. Je krijgt het allemaal niet echt mee. Hoe mooi zou het zijn als je van die bijzondere momenten foto’s hebt. Ik, als geboortefotograaf, kan dit voor jullie verzorgen. Ik maak van het begin van de weeën tot en met de geboorte van jullie wonder een reportage.

Geboortefotografie vind ik ontzettend bijzonder! De sfeer, de moeder die een soort oerkracht krijgt, de partner die probeert te doen wat hij/zij kan en natuurlijk het moment dat een nieuw leven geboren wordt en ik kan en mag het allemaal vast leggen. Waarom vind ik het zo belangrijk om dit voor jullie vast te leggen? Je kunt het je later allemaal niet zo goed meer herinneren, de momenten van steun van je partner, de weeën, het persen en natuurlijk het eerste moment dat je je kindje ziet. Ik hoor van andere stellen dat de respectvolle en warme manier van vastleggen heel prettig is. Een reportage voor het leven om met een goed gevoel naar terug te kijken.

geboortefotograaf