Daveney 24-11-2014

Maandag 24 november, 4.15. Spijkenisse
De telefoon gaat. Even weet ik niet waar ik ben en wat er aan de hand is, maar dan begint het al snel te dagen. Het is Melvin. Spannend! Het kindje van Melvin en Nanda gaat geboren worden.
Ik mag mijn droom gaan waarmaken, een bevalling fotograferen.
Ik mag er bij zijn van deze twee lieve mensen, hun grootste wonder komt ter wereld.
Ik kleed me snel aan, pak iets te eten en spring op de fiets. Gelukkig stond mijn tas al weken klaar, dus inpakken hoefde niet meer.
Bij Nanda thuis gekomen, bleek toen de verloskundige kwam, dat de bevalling nog in een erg vroeg stadium was. Omdat ik niks wilde missen, wat belangrijk kon zijn voor deze reportage, ben ik even gebleven. Na verloop van tijd ben ik toch weer naar huis gegaan om de tijd te doden met de was en andere klusjes.
Een berichtje, van Melvin, 9 minuten voor 1 ’s middags. “Kom maar deze kant op.” Ik sprong snel weer op mijn fiets, nu gaat het dan echt gebeuren.
De vliezen waren gebroken en de weeën volgden elkaar snel op. Nanda en Melvin waren rustig. De verloskundige en haar stagiaire waren aanwezig en de moeder van Nanda was er ook.
Nanda had veel aan de steun van Melvin en haar moeder, ik vond dit ontroerend om te zien.
Wat een stoere vrouw is Nanda zeg, groot respect! Ze gaf geen kick en deed wat ze moest doen.
Om 15.48 werd kleine Daveney geboren. Wat een mooi meisje!
Ik vind de reportage zelf geslaagd, Nanda en Melvin waren er ook heel blij mee.
Ik hoop echt dat ik dit in de toekomst vaker mag gaan doen.
Lieve Nanda en Melvin, ontzettend bedankt voor jullie vertrouwen en dat ik bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig mocht zijn.Mocht je me willen boeken voor een #geboortereportage, heel graag kom ik bij jullie om hierover in gesprek te gaan.