Iris en Lars 01-05-2015

Op 9 maart heb ik een afspraak met Corine en Chris. Ik heb hen leren kennen na mijn oproep op de Facebook pagina van de NVOM (over meerlingen) waar ik vraag om mensen die een tweeling verwachten voor een newborn fotoshoot.
Een belangrijke afspraak, want we gaan kijken of het klikt tussen hen en mij. Ik ga namelijk de geboorte van de tweeling vast leggen die begin/ half mei geboren moet worden. Tenminste, tegen die tijd is Corine 40 weken zwanger.
Hoe bijzonder is dat!! Corine en Chris hebben al 2 kindjes (Femke en Niels) en deze twee kindjes zijn extra cadeautjes. Nooit verwacht en toch gebeurd.
Nadat Corine en Chris waren bekomen van het feit dat ze weer zwanger waren, mochten ze nog een tijdje gaan wennen aan het idee dat zij een tweeling zouden gaan krijgen.
Op de avond van de kennismaking vertelden zij uitgebreid hierover, wat een verhaal!
Na ons gesprek, wat erg gezellig was, hebben Corine en Chris besloten mij toe te laten tot deze bijzondere gebeurtenis.
Normaal ben ik vanaf 38 weken zwangerschap 24/7 bereikbaar en hou ik rekening met mijn afspraken. Maar in het geval van een tweeling kan dit nog weleens heel anders aflopen. We spraken dan ook af dat zij mij altijd mochten bellen.
Dit deden ze dan ook. Corine is 2 keer opgenomen geweest voordat de twee uiteindelijk geboren werden, beide keren erg spannend. Maar ook beide keren loos alarm.
Uiteindelijk heb ik op 1 mei de geboorte van Iris en Lars mogen fotograferen. Corine is dan 39 weken zwanger!
Wat een kanjer is Corine zeg! Ik heb al enorm respect voor vrouwen die de bevalling doorstaan, maar een tweeling op de natuurlijke weg, ik vind het een oermeid!
Corine werd bijgestaan door haar man en moeder. Het was mooi om te zien hoe zij steun had aan beide. Hoe beide naar Corine keken en konden inschatten wat zij nodig had.
Corine werd ingeleid omdat zij het fysiek niet meer trok, 39 weken met een tweeling is dan ook echt top!
Dus om 9 uur werden zij in het ziekenhuis verwacht en zouden de vliezen gebroken worden.
We hadden afgesproken dat ik om 10 uur erbij zou komen en het proces zou gaan volgen.
De uiteindelijke persweeën begonnen zo rond half 3 en om 14:47 is Iris geboren en om 14:52 is Lars geboren. Hier zat dus 5 minuten tussen!!
Ik was bijna gedesoriënteerd door de snelheid van de werkelijke geboorte!
Wat een mooie kindjes! En wat een wonderlijke gebeurtenis weer.
Corine en Chris ontzettend bedankt dat ik hier deel mocht van uitmaken en heel veel geluk met z’n zessen!